Žijeme v dobe digitalizácie! Účty platíme cez internet, nákupy kartou, pred novinovými stánkami už nestojíme v radoch na najčerstvejšie správy dňa. Prečo aj, keď internet má dnes v mobile už skoro každý? Dnes si už vieme dokonca aj obyčajný elektrospotrebič, akým je práčka alebo vysávač, spárovať s mobilom a ovládať ho na diaľku. Prečo sa teda v otázke stravného vôbec uvažuje o tom, vymeniť papier za papier, keď je tu možnosť digitalizácie?

Vláda pracuje v týchto dňoch na novom riešení príspevku na stravu. Dnes sa môže zamestnávateľ rozhodnúť, či svojmu zamestnancovi vyplatí stravné vo forme lístkov, pripíše mu ho na stravovaciu kartu/do mobilnej aplikácie alebo mu obed zabezpečí prostredníctvom vlastnej kantíny. K týmto trom možnostiam má po novom pribudnúť štvrtá – hotovosť. 

Namiesto zjednodušenia vyplácania stravného, tak ideme zamestnávateľom o čosi viac skomplikovať administratívu, keďže po novom sa bude o stravnom rozhodovať zamestnanec. V praxi to môže vyzerať aj tak, že štvrtina sa rozhodne pre stravné lístky, polovica pre stravovaciu kartu a zvyšok pre hotovosť. 

A aj keby sa mohlo zdať, že voľba bude jasná a všetci si zvolia hotovosť, ukázalo sa, že Slováci vidia v digitalizácii stravného viacero benefitov a používanie stravovacích kariet si pochvaľujú. Podľa prieskumu 2muse z februára tohto roka považuje až 70 % Slovákov za najväčší benefit stravovacej karty možnosť zaplatiť za obed presnú sumu. Človek sa tak pri platení nezdržiava počítaním lístkov. Nemôže sa mu stať, že sa v tej rýchlosti preráta a zaplatí napokon viac ako by mal, keďže zo stravného sa peniaze nevracajú späť. 

66 % opýtaných oceňuje tiež jednoduchosť platby priložením karty k terminálu. Ak zamestnanec uprednostňuje prípravu domácej stravy a stravné využíva na nákup potravín, je zrejmé, že počítanie stravných lístkov za väčší nákup nie je veľmi praktické. Ak dostáva od zamestnávateľa minimálne stravné, kde je hodnota jedného lístka 3,83 eura, pri nákupe za napríklad 27,40 eura si poriadne precvičí svoje mozgové závity. 

Necelá polovica zamestnancov oceňuje aj jednoduchšiu manipuláciu s kartou než so stravnými lístkami. Až 46 % rovnako vidí výhodu v tom, že si vie jednoducho pozrieť zostatok na karte bez toho, aby muselo prerátavať hodnotu stravných lístkov v peňaženke. 45 % Slovákov tiež ocenilo ekologickú stránku digitalizácie stravného, ktorá je neodmysliteľným benefitom v čase, kedy po celom svete vzniká množstvo iniciatív za ekologickejší život. 

Digitalizácia však so sebou nesie, podľa všetkého, ešte jeden dosť významný benefit. Zamestnanci v prieskume totiž neskrývali obavy, že by im stravné v hotovosti zhoršilo pozíciu v rozhovoroch s nadriadeným o možnom zvýšení platu. Dôvodom mal byť argument, že predsa už vyšší plat majú (74 %) či tabuľkové nastavenie platu (54 %), ktoré by im ďalšie navyšovanie mzdy neumožnilo.

Prečo sa na Slovensku vôbec pohrávame s myšlienkou hotovosti a nezvolíme si pokrok aj v zamestnaneckých benefitov tak, ako je tomu v posledných rokoch aj v mnohých ďalších oblastiach?