Dnešným dňom môžu ľudia posielať svoje pripomienky k novele Zákonníka práce. Podľa nej má k možnostiam stravného vo forme gastrolístkov, stravovacích kariet či vlastných firemných kantín pribudnúť ďalšia voľba – hotovosť. Čo myslíte, bude táto novinka pre ľudí prínosom?

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa touto novelou nič zásadné nemení. Ide “len” o jednu možnosť pre zamestnanca viac. Naozaj je táto úprava zákona len kozmetická? Keď sa nad ňou hlbšie zamyslíme, zistíme, že predloženiu tejto zmeny chýba jedna dosť podstatná vec – relevantná analýza, čo zavedenie štvrtej formy stravného reálne aj v praxi spôsobí. Ministerstvo sa dnes odvoláva len na politickú dohodu z Programového vyhlásenia vlády. Ľudia by tak mali asi pochopiť, že je jedno, čo zmeny prinesú, keď sa pre ne politici už raz rozhodli, treba ich zrealizovať.

Stravné v hotovosti pritom so sebou nesie viacero negatív. Aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá, pocítia ich v prvom rade zamestnanci. Vedeli ste, že na stravné v hotovosti vám bude môcť siahnuť exekútor? V prípade stravných lístkov, kariet či hotového jedla vo firemnej kantíne to možné nie je. Stravnému v hotovosti však takáto ochrana v navrhovanej novele chýba. Ľudia s finančnými a existenčnými problémami tak prídu ešte aj o stravu.

Zamestnanci neskrývajú obavy ani z toho, že stravné v hotovosti by ich mohlo pripraviť o vyšší plat. V prieskume 2muse z februára tohto roka uviedla viac ako polovica Slovákov, že zamestnávateľ by im mzdu v dôsledku vyplácania stravného v hotovosti nezvýšil. 74 % z nich má za to, že dôvodom by bolo už z výšenie platu o stravné, 54 % vidí problém v tabuľkovom nastavení svojho platu.

Zamestnávatelia touto novelou tiež veľmi nezískajú. Práve naopak! Stravné v hotovosti im pridá zbytočnú administratívu. Len si predstavte, že dáte stovke zamestnancov na výber zo štyroch možností stravného. Aby toho nebolo málo, svoje rozhodnutie budú môcť ľubovoľne meniť raz za dva roky. Tu už naozaj nie je čo závidieť.

Zamestnanci a zamestnávatelia ale nie sú jediní, kto zavedením stravného v hotovosti utrpí. Táto zmena sa priamo dotkne aj reštaurácií, ktoré už dnes bojujú o svoju existenciu. Ako ukázal prieskum, až polovica zamestnancov by si kvôli hotovosti varila viac doma alebo by si dávala pozor na to, koľko za obed zaplatí. Takáto zmena správania stravníkov by viedla k odlivu až 420 miliónov eur z reštaurácií a maloobchodu. Niet pochýb o tom, že pre niektoré prevádzky by to bolo likvidačné. V konečnom dôsledku na to opäť doplatia obyčajní ľudia, ktorí tak prídu o svoju prácu.

No a aby toho nebolo málo, napokon tým nezíska ani štát. Čo vieme urobiť s hotovosťou, no stravné lístky či karty nám to neumožňujú? Predsa nakupovať za hranicami Slovenska. Po zavedení hotovosti tak budeme vôbec prvou krajinou, ktorá cez stravné podporí aj ostatné krajiny a svojim občanom vlastne prispeje na nákupy za hranicami.

Ešte stále máte pocit, že zaviesť hotovosť je celkom dobrý nápad? Prečo ľuďom sľubovať benefity, ktoré so sebou nesú takéto riziká, keď sa to dá aj inak? A pritom stačí len vymeniť papierové stravné lístky za ich digitálnu formu. Karty či aplikácie sú predsa už bežnou súčasťou našich životov.



Prečítajte si prečo išlo Belgicko cestou elektronizácie miesto hotovosti.