Kto z koho robí ovce?
12.01.2021Niektorí zamestnávatelia volajú po možnosti voľby stravných lístkov, pri kantínach je tomu však inak.
Reštaurácie bijú na poplach, opatrenia na ich záchranu nestačia. Dá sa urobiť viac?
05.01.2021Vláda by mohla mať ešte jedno opatrenie, ktoré by reštaurácie dokázalo zachrániť.
Hotovosť či gastráče? To je otázka! Zvážte aj sociálne riziká.
29.12.2020O riziku nahradenia časti mzdy finančným príspevkom na stravovanie sa už v súvislosti s pripravovanými zmenami v Zákonníku práce hovorí dlhšie.
Nižšia PN, OČR či menej na hypotéke môžu byť realitou pre tisíce Slovákov
21.12.2020Ak parlament schváli možnosť vyplácať stravné v hotovosti, zamestnávateľ bude môcť vyplácať časť mzdy práve cez daňovo a odvodovo zvýhodnené stravné.
Stanovisko ku klamlivým vyjadreniam Republikovej únie zamestnávateľov
09.12.2020Dôrazne odmietame akékoľvek vyhlásenia RÚZ SR o údajných klamstvách, ktoré šíri AMOBE. Naopak, tvrdenia RÚZ SR považujeme za hrubé zavádzanie.
Koronavírus položil reštaurácie! Využije vláda nástroje na ich záchranu?
16.10.2020Reštaurácie budú aj v druhej vlne koronavírusu patriť medzi najviac zasiahnuté sektory. Vláda má dostupné riešenie, stačí sa inšpirovať v zahraničí.