Aktuality

Kto z koho robí ovce?

12.01.2021

Niektorí zamestnávatelia volajú po možnosti voľby stravných lístkov, pri kantínach je tomu však inak. 

Reštaurácie bijú na poplach, opatrenia na ich záchranu nestačia. Dá sa urobiť viac?

05.01.2021

Vláda by mohla mať ešte jedno opatrenie, ktoré by reštaurácie dokázalo zachrániť. 

Hotovosť či gastráče? To je otázka! Zvážte aj sociálne riziká.

29.12.2020

O riziku nahradenia časti mzdy finančným príspevkom na stravovanie sa už v súvislosti s pripravovanými zmenami v Zákonníku práce hovorí dlhšie. 

Nižšia PN, OČR či menej na hypotéke môžu byť realitou pre tisíce Slovákov

21.12.2020

Ak parlament schváli možnosť vyplácať stravné v hotovosti, zamestnávateľ bude môcť vyplácať časť mzdy práve cez daňovo a odvodovo zvýhodnené stravné. 

Stanovisko ku klamlivým vyjadreniam Republikovej únie zamestnávateľov

09.12.2020

Dôrazne odmietame akékoľvek vyhlásenia RÚZ SR o údajných klamstvách, ktoré šíri AMOBE. Naopak, tvrdenia RÚZ SR považujeme za hrubé zavádzanie. 

Koronavírus položil reštaurácie! Využije vláda nástroje na ich záchranu?

16.10.2020

Reštaurácie budú aj v druhej vlne koronavírusu patriť medzi najviac zasiahnuté sektory. Vláda má dostupné riešenie, stačí sa inšpirovať v zahraničí.